Ботевци с френска диплома

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ от девети, десети и единадесети клас достойно представиха гимназията на изпит по френски „DELFB1“, провел се на 23-24 февруари в Стара Загора. Те донесоха много радост и положителни емоции за своите преподаватели по френски език. Еда Халибрям, Матея Илиева, Джейлян Джафер, Селин Халибрям, Дженгиз Аянов, Ивет Милкова и Фикрет Сюлейман вече притежават френска диплома, която е вход за много университети във Францияи страните, в които езикът на Волтер е официален.

               Изпитът се провежда всяка година в 150 страни в цял свят. „DELFB1“ се състои от две части – писмен и устен. Знанията на учениците се оценяват по различни критерии – умения в слушане, четене и създаване на писмен текст от минимум 160 думи по дадена тема или проблем. На устния изпит учениците се представят пред двучленна комисия и трябва спонтанно да реагират на зададената им абсолютно непозната тема.

               „Френският език е много хубав и труден език. Тези дипломи ще Ви отворят много врати в университетите и в професионалната Ви реализация“ – така госпожа Чавдарова поздрави изявените франкофони, които, развълнувани, споделиха, че са много щастливи от постигнатите резултати и смело гледат към покоряването на следващото ниво.

               За пореден път ботевци демонстрираха стабилната си подготовка и умения по чужд език, които са ключ към успешна бъдеща реализация.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини