Новите флагмани на Huawei и Samsung може да са с двоен дисплей

    От 3 Май 2019г. трябваше да стартират продажбите на Samsung Galaxy Fold в Европа, като цената на модела трябваше да бъде около 4000лв. Говорим в минало време, защото в самия край на aприл, Samsung официално отложи премиерата на гъвкавия смартфон, като потвърдиха за неочаквани проблеми с дисплея му.

    Това обаче по никакъв начин не пречи на Samsung да се развиват в насока „нестандартни дисплеи“. Както съобщават Lets go Digital, оказва се, че южнокорейският технологичен гигант е регистрирал в Американското патентно ведомство (United States Patent and Trademark Office) много интересна концепция за двоен смартфон дисплей.

    Вече сме виждали и други смартфони с двойни дисплеи, като например Vivo Nex Dual Display, Nubia X и Meizu Pro 7, но при тях двата екрана са отделни. Доколкото при концепта на Samsung дисплеят е един и преминава през периферната част.  Това вече можем да определим като двустранен смартфон, а не сгъваем като Fold и Huawei Mate X.

    От интересните приложения на дисплея е например директен преводач. Когато разговаряте с някой на чужд език и държите телефона пред лицето си, на втория дисплей, събеседникът ви ще вижда текстов превод на речта ви. Също така при снимки, човекът който снимате, ще може да вижда кадъра който му правите. Смартфонът няма предна камера, но такава и не му е нужна, защото има двоен дисплей и за селфи, можете да използвате основната камера.

    В патентът на Samsung се споменава и за писалка, а както знаем "S Pen" е запазена марка на серията Note. По тази причина не е изключено всъщност патента да представлява прототип на бъдещият Samsung Galaxy Note 10, макар че неговата премиера се очаква прекалено скоро, та е по-логично да смятаме, че с двустранен дисплей ще бъде Samsung Galaxy Note 11.

    Ще припомним, че това не е първият патент на Samsung за смартфон с втори дисплей върху гърба. Подобна картинка се появи в Американското патентно ведомство още в началото на 2018г. При него обаче концепцията беше малко по-различна.

    Тя повече наподобява пък патента на Huawei които през Февруари тази година регистрираха визия за смартфон с втори дисплей, който се намира непосредствено под камерите върху гърба. Реално шансът това да бъдещият Huawei P40 Pro или дори Huawei Mate 30 Pro е доста голям.

    Източник: digital.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини