Анулираха изборите за кмет на Истанбул

 
Централната изборна комисия на Турция анулира проведените на 31 март кметски избори в Истанбул. Нова гласуване ще се състои на 23 юни, съобщи в. "Хюриет".
 
Вестникът уточнява, че анулирането на изборите за кмет на Истанбул става след обжалване от партията на президента Реджеп Ердоган - Партията за право и справедливост.Гласуването за кмет за икономическото сърце на Турция беше спечелено от опозиционната Републиканска партия.
 
Самият Ердоган на няколко пъти заяви, че гласуването в Истанбул е било опорочено и корумпирано и затова са нужни нови избори.След оспорваните избори на 31 март кандидатът на опозиционната Републиканска партия Екрем Имамоглу стана кмет на Истанбул. Този избор беше осъден от Ердоган като "измама".
 
Кметските избори в Истанбул на 31 март бяха спечелени с малка преднина от Екрем Имамоглу. Той встъпи в длъжност миналия месец.
 
Партията на Ердоган загуби и други два големи града - столицата Анкара и Измир. В национален мащаб обаче Партията на справедливостта и развитието спечели победа.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини