Младите актьори на Смолян с премиера на "Да бяхме окосили нещо?"

На премиера на нова постановка кани Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ смолянската публика. Премиерата ще бъде утре-9 май от 19.00ч. в голямата зала на Театъра.

Този път младата актьорска трупа на РДТ обръща поглед към абсурдите на живота, претворени от вещото перо на Мрожек в сценични гротески.
Представител на театъра на абсурда, Славомир Мрожек е едно от най-значимите имена в съвременната полска драматургия. Своята популярност печели със сатиричните си разкази и текстове за театър.

Режисьор на новия ни спектакъл е Гергана Тодева, която заедно с младите актьори Божана Мановска, Борис Хаджийски, Васил Читанов, Асен Левов и Атанас Найденов ще разкажат на публиката абсурдната историята за корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото. Кой ще оцелее?

Оказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много години, е повече от актуален днес. Дори по някакъв абсурден начин, като че ли е още по-актуален, отколкото е бил преди години – споделят създателите на постановката.

Зрителите сами ще си отговорят на въпроса: Колко в пиесата е "театър на абсурда" и колко "театър на реалността" .
Билети на цена от 10 лв. можете да закупите на касата на театъра и на тел. 0893 338 173, 0893 338 166
 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини