Oсем знака, че сте по-интелигентни, отколкото смятате

Осем признака, които най-често са присъщи на хора с висока интелигентност., представя zadovoljna.hr 

Интелигентността е способността на бързо приспособяване към нови обстоятелства и ситуации. Експертите са на мнение, че интелигентността е по-скоро потенциал, а не умение, което се развива.

Следните осем признака ще ви покажат, че сте по-интелигентни, отколкото смятате:

Свирите на музикален инструмент

Съществуват много проучвания, които доказват, че свиренето на музикален инструмент развива способностите на децата.

Дори съществува теория, че само един месец уроци по свирене на инструмент е нужен на дете между 4 и 6г., за да подобри резултатите си в предучилищната и първите години в училище.

Вие сте най-голямото дете в семейството

Много генетични изследвания потвърждават теорията, че най-големите деца в семейството имат по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с по-малките си братя и сестри. Това е и причината в повечето случаи големите деца да са по-успешни в това, което вършат.

Чели сте много книги в детството си

Ако още от деца сте имали интерес към четенето на книги, то значи несъмнено би трябвало да сте по-паметливи и интелигентни от останалите си връстници.

Проучване, проведено сред 2000 двойки близнаци, установява, че детето, което се е научило да чете и пише по-рано, има по-добри резултати в училище. Вярва се, че четенето на книги от ранна възраст развива комуникативността и адаптивността на децата.

Често усещате тревожност

Все повече проучвания подкрепят теорията, че хората, които по-често се тревожат, са по-интелигентни от тези, които не са толкова емоционални. Честата тревожност в повечето случаи е признак на прекалено обмисляне и анализиране на различни ситуации.

Духовити сте

Оказва се, че чувството за хумор и интелигентността са взаимосвързани. По време на проучване, проведено сред 400 ученика, децата трябвало да решат тест за интелигентност, след което да измислят смешна история, като темата е „точка”.

Учениците с по-висок коефициент на интелигентност се справят по-добре и с втората задача.

Любознателни сте

Любознателността е много отличителен признак на интелигентните хора. Любознателните хора имат по-различен начин на мислене спрямо останалите хора, изпитват постоянна нужда да научават нови неща и да развиват талантите си.

Разхвърляни сте

Творческият хаос по принцип е присъщ на креативни хора, които се занимават с артистични професии. Безредието в дома и на работното ви място обаче се оказва, че е и признак на интелигентност.

Нощна птица сте

Хората, които си лягат по-късно обикновено са по-интелигентни от тези, които заспиват по-рано. Природата не е дала способността на хората да работят и да бъдат активни през нощта. А нощните птици се опитват да разширят тези граници и дори да ги прескочат, като остават будни, за да вършат работа до късно.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини