Регионалният исторически музей връчва грамоти на 12 дарители, почетният знак е за дългогодишен журналист от Смолян

В Деня на Музеите 17 май Историческият музей „Стою Шишков“ в Смолян традиционно ще връчи почетните грамоти на дарителите на музея, които тази година са дванадесет, а по-голямата част от даренията са от Смолянска област, както и от други области на страната.

РИМ „Стою Шишков“ – Смолян ще връчи почетен знак „Дарител на 2019 година“ на дългогодишния журналист от Смолян Славка Радичева. Отличието е за направеното от нея дарение на ценна историческа колекция от над 20 автентични предмети, документи и оригинални снимки на Петър Радичев - участник в Първата световна война и 437 авторски фотографии, негативи, стъклени плаки и документи на фотографа Димитър Петров Радичев. За принос в обогатяване на музейните фондове на РИМ „Стою Шишков“ дарителски грамоти ще бъдат връчени и на д-р Стефан Герджиков, д-р Ирена Тодорова, Гавраил и Мария Сивкови, Димитър Радичев, Екатерина Шишкова, Емилия Алдумирова, Галина Ганова, Захарина Куцева, Сийка Букова, Дора Згурова и Йорданка Цветкова.

От РИМ благодарят на всички дарители и приканват , които искат да се съхранят за поколенията историческите свидетелства, да споделят и дарят, и да обогатяват фондовете на РИМ „Стою Шишков“ - Смолян. Имената на всички дарители ще бъдат публикувани на сайта на музея.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини