29 °C

Ученици от ОУ "Иван Вазов" в Смолян спечелиха първо място в състезанието по програма "Работа на полицията в училищата"

Ученици от девет училища от община Смолян отговаряха на въпроси за пътната безопасност и игрите без риск през лятната ваканция, подаване на сигнал за престъпление и други теми, по които се образоваха по време на участието им в Националната програма „Работа на полицията в училищата“.

На 14 май актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий“  в Смолян се проведе заключителното мероприятие по Националната програма, а децата от петите класове от всички училища в Община Смолян се състезаваха за приз във викторината. Гости на състезанията бяха ст.комисар Николай Димов – директор на ОДМВР-Смолян, Владимир Гърбелов – зам.-областен управител на Област Смолян, Мария Семерджиева – началник на РУО – Смолян, гл.инспектор Костадин Бундов – началник на РУ-Смолян.

Първи в състезанието се класира отборът на ОУ „Иван Вазов“ в Смолян, втори – отборът на ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Смилян, а третият приз беше за отборът на домакините от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Смолян.

Първенците получиха плакети с логото на Националната програма „Работа на полицията в училищата“, игри и предметни награди. Всички петокласници от учебните заведения в Община Смолян получиха предметни награди. Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност.

Инспекторите от „Детска педагогическа стая“ при РУ – Смолян работят по програмата от 2001 година, като за тези 18 години са подготвили хиляди деца и са им помогнали да изградят модели за безопасно поведение и реакция в опасна ситуация, както и уважение към реда и законността. Програмата е всеобхватен инструмент за обща превенция на за безопасност на деца и намира много добър прием от страна на родители, училищни власти и общественост. Работата по програмата създава у подрастващите модели на безопасно поведение и им помага да изградят умения за разрешаване на конфликти. Организатори на мероприятието са ОДМВР-Смолян и Община Смолян.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 22.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини