Километрични задръствания и чакане по пътя Асеновград-Смолян

Сериозно задръстване и километрични опашки тормозят пътуващите по пътя Асеновград – Хвойна -Смолян. Движението се спира заради обрушаване на скалите и почистване на тунелите по направлението се извършва по алпийски способ и се налага изчакване, което често е около час, а понякога и повече.

Работите по скалите и обезопасяването им започна на 8 май и ще продължи до 21 май 2019г, а от АПИ призовават шофьорите да карат внимателно, като трафикът се спира периодично в работните дни.

За осигуряване на безопасността на пътуващите трафикът ще се спира всеки ден от понеделник до четвъртък от 9 до 17 часа на интервали през около 2 часа. Ако шофьорите не могат да изчакват на място е препоръчително да използват алтернативния маршрут по път III-866 Кричим - Девин.

      В петък движението ще се ограничава от 9 до 15 часа, а за да не се затруднява трафикът в почивните дни - събота и неделя, няма да се извършва обрушване на скатовете. Дейностите са превантивни и макар да затрудняват движението, са наложителна мярка за подобряване на безопасността на пътуващите, уточняват от Пътната агенция и призовават шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини