"Антропоцен": Документално за въздействието на човешкия вид върху планетата (трейлър)

Зашеметяващият сетивата документален филм е кинематографично предаване на масовия реинженеринг на планетата, който извършва човечеството.

"Антропоцен: Епохата на човечеството" (Anthropocene: The Human Epoch) е заснет в продължение на 4 години от многократно награждавания екип Дженифър Бейчуол, Никълъс де Пенсие и Едуард Буртински, с Алисия Викандър. Той е третата част от тяхната трилогия, след "Производствени пейзажи" (2006) и "Воден знак" (2013). Филмът следва международна група учени, която след близо 10 години изследвания твърди, че епохата на холоцена отстъпва място на антропоцена в средата на ХХ век в резултат на дълбоко и трайно човешко въздействие, което променя Земята.

От бетонните диги в Китай, които сега покриват 60% от континенталното крайбрежие, до най-големите сухоземни машини, които някога са били построявани в Германия, през психеделичните рудници в руската планина Урал, металодобива в затворения град Норилск, опустошения Голям бариерен риф в Австралия и масивните кариери от мрамор в Карара, режисьорите прекосяват земното кълбо, използвайки най-съвременните камери, за да документират доказателствата и проявите на човешкото господство на планетата.

На пресечната точка на изкуството и науката "Антропоцен" поднася свидетелствата за този критичен момент в геоложката история. Това е провокативно и незабравимо преживяване на мащаба и въздействието на нашия вид.

Филмът излиза по кината на 25 септември.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини