Лудогорец е шампион на България за осми пореден път

Лудогорец продължава да седи на трона на българския футбол, след като стигна до осма поредна титла в Първа лига. Тази вечер разградчани победиха Черно море с 4:1 и не позволиха на преследвача си ЦСКА да ги детронира.

В герой за "орлите" се превърна нападателят Якуб Шверчок, който блесна с хеттрик. Димо Бакалов откри за Лудогорец в десетата минута, но в средата на първата част Жоржиньо изравни за "моряците". След това дойдоха моментите на Шверчок.

Както Левски, така и ЦСКА завърши сезона с празни ръце, въпреки че "червените" взеха много важния мач срещу Ботев Пловдив у дома с 1:0. Единственото попадение бе на Жоржиньо в 90-ата минута.

Така след изиграването на последния кръг в първенството "зелените" имат актив от 79 точки, които ги поставят пред "армейците" с преднина от само един пункт.

Ето и крайното класиране на първата шестица:

Пътят на Лудогорец стартира през сезон 2011/2012 като от тогава насам няма клуб, който да се противопостави успешно на разградчани и да вземе шампионската титла.

Единствено ЦСКА и Левски са печелели трофея повече от "зелените". Догодина разградчани може да изравнят историческото постижение на "армейците" от девет последователи титли във футболния ни елит.

Всички носители на шампионската титла:

31 титли: ЦСКА
26 титли: Левски (София)
8 титли: Лудогорец (Разград)
7 титли: Славия (София)
4 титли: Литекс (Ловеч)
Черно море (Варна) (3 титли на Владислав и 1 титла на Тича)
Локомотив (София) (1 титла като ЖСК)

2 титли: Ботев (Пловдив)

1 титла:
АС'23 (София)
Берое (Стара Загора)
Етър (Велико Търново)
Локомотив (Пловдив)
Спартак (Варна)(под името Шипченски сокол)
Спартак (Пловдив)
Спортклуб (София)

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини