За кого избирателите от Смолян и областта гласуваха с преференции

С най-много гласове от преференции в Смолянска област е кандидатът на ГЕРБ под №10 Марин Захариев-2487. Водачът на листата Мария Габриел е събрала 964 гласа, а на трето място е Марин Шишков под №12 с общо 214 гласа.

БСП за България е следваща по брой получени индивидуални гласове, най-много от тях са за водача на листата им Елена Йончева-911, следвана от Сергей Станишев-393 гласа, а 208 гласа е събрал Велизар Енчев.

Листата на ДПС е с 660 преференции за Севим Мусак-под № 6, с 429 гласа е водачът на листата и лидер на ДПС Мустафа Карадайъ, следван от Атидже Вели с 206 гласа от избирателите на областта.

В листата на ВМРО-Българско национално движение водачът Ангел Джамбазки е събрал 259 преференции от област Смолян, 231 индивидуални гласа има Райна Дончева от същата листа, а трети е Александър Сиди-получил 144 проференции.

От листата на Партия „Демократична България-Обединение“ ( Да България и ДСБ) най-много гласове е събрал водачът Радан Кънев-206 преференции в област Смолян, следван от Стефан Тафров с 66 гласа.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини