Читалище в Смолян с отличие от Министерство на културата

Читалище „Орфееви гори 1870” в Смолян, заедно с още три читалищни институции в страната бяха отличени по повод на 24 май от Министерство на културата с грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Секретарят на читалището и ръководител на Младежки театър "Ирис" към читалището Цеца Илиева пък беше отличена с годишната награда на Община Смолян.

С грамоти на културното ведомство бяха удостоени и читалищата „Напредък 1869” – Пирдоп, „Напредък 1869” – Г. Оряховица и „Надежда 1869” – Велико Търново.

"За мен е огромна чест да споделя с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май". С тези думи министърът на културата Боил Банов се обърна към гостите на официалната церемония вчера по връчването на традиционните награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С престижните отличия на Министерството на културата на 28 май в Квадрат 500 - Национална галерия бяха удостоени творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. В различните категории министър Банов награди още: актрисата Мая Новоселска, хореографа Любчо Василев, музиканта Валентин Геров, кинооператора Христо Тотев, председателя на НЧ „Добри Войников 1856” Николай Николов. Отличия получиха още изтъкнати археолози, музиканти, писатели, преводачи, музейни и читалищни работници, оператори, артисти и др.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини