Ученици от Смолян и областта ще се състезават в умения за действие при пожари и бедствия

На 30.05.2019 година от 10.00 часа на “Амфитеатър” на Новия център в Смолян ще се проведе общинско и областно състезание «Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации» за 2019г. Ученическото състезание, между отбори с по 4-ма души на възраст 13 – 14 години, включва теоретическа и практическа част.

Теоретическата част е проверка на усвоените теоретични знания от I до VII клас чрез индивидуален тест, в който участват всички състезатели. Въпросите в теста са групирани в раздели природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението, първа помощ.

Практическата част ще бъде проверка на придобитите умения и навици за защита чрез състезателни игри и ще се осъществява в учебни центрове по теми и учебни въпроси. БЧК – Смолян ще участват с демонстрации по «Първа помощ», а резултатите от надпреварата и класирането ще бъдат обявено от 14.30ч.

Отборът, класирал се на първо място на областно ниво, ще вземе участие в националното състезание, което ще се проведе през м. юни в Стара Загора.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини