Арестуваха кмета на пловдивския район "Северен"

Служители на комисията за противодействие на корупцията и на специализираната прокуратура арестуваха в късния следобед кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, а сградата на кметството беше блокирана от униформени до късно вечерта.

Самият кмет беше изведен с белезници оттам малко след 23 ч.

Той обяви, че не знае за какво е арестуван. Ралев е задържан за 24 часа, предстои днес да стане ясно дали мярката му ще бъде удължена.

Разпитани освен кмета Ральо Ралев са и служители на администрацията. По непотвърдена информация, домът на Ралев също е бил обискиран. Има и други задържани.

Акцията срещу арестувания снощи кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев е заради скандала със застрояването на част от парка до хотел "Санкт Петербург", съобщи bTV.

Кметът на район Северен в Пловдив Ральо Ралев е задържан за 24 часа, случаят е сходен с този в "Младост", заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по БНТ. 

Има задържани и други лица, уточни Гешев. По думите му повече информация ще бъде дадена, когато това няма да пречи на разследването. Според Гешев при Ралев не са взимани пари по този "балъшки" начин, както в случая в "Младост". Осъдената на първа инстанция и отстранена като кмет на района Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор за подкуп. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини