Ултравиолет - премиера по AXN

Вдъхновен от книгата на Дебора Халбър "The Skeleton Crew", сериалът разказва за живота на тридесетгодишната Ола Серафин, която е принудена от обстоятелствата да напусне съпруга си и Лондон и да се прибере в родния Лудж. Докато шофира една нощ, тя става свидетел на драматична ситуация, която изглежда като самоубийство, но това, което тя вижда съвсем не отговаря на прибързаните заключения на полицията. Тъй като законните представители на реда очевидно не проявяват интерес, Ола отчаяно се обръща за помощ към интернет. Там попада на UV – Ultraviolet – гражданска инициатива от детективи-аматьори, които разрешават криминални случаи, с които полицията не желае или не може да се справи.

Създателката Уенди Уест споделя, че идеята ѝ изцяло се основава на документалната книга на Дебора Халбър, в която са събрани истинските истории на любители на криминалните загадки. Тя също разкрива, че шоуто първоначално е трябвало да се случи чрез FOX, за американската публика, но след поредица от промени, в крайна сметка се приземява в AXN Полша, с полски актьори и екип от полски и американски творци зад кадър.

„Ултравиолет“ беше посрещнат в Полша с впечатляващи отзиви и страхотни оценки! Тъй като искахме интересна криминална драма, в която да не присъстват грубо обработени клишета, работихме с няколко жени-криминални репортери, които бяха наши консултанти. Благодарение на това - факт, с който съм изключително горда, никой от нашите сюжети не показва сексуални престъпления срещу жени! За сметка на това пък имаме епизод, в който една умна къща, може би е убила собственика си, друг за сирийски бежанец или за умишлено изопачен неразрешен случай“, казва още Уест.

Самата тя не е никак нова за ужасното престъпно съдържание и американската телевизионна аудитория. По-рано е работила като продуцент на хит-шоута като „Черният списък“, „Декстър“, „Разобличаване“ и „Закон и ред: Специални разследвания“.

ПРЕМИЕРА – 7 ЮНИ, ПЕТЪК, 22:00

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини