Какво ще "сготви" побратимяването на селата на наденицата и Смилянския фасул

Изображение 1 от 3

    Забавно и нестандартно предложение за побратимяване на две български села усмихна публиката в онлайн пространството и най-вероятно ще донесе приятни емоции и на публиката на живо още тази есен.

    Пловдивското село Житница, известно с едноименните колбаси отправи видеопокана за побратимяване на родопското село Смилян, което даде името на Смилянския боб-безспорен деликатес за любителите на „растителните мръвки“. Житница предложи на Смилян да се побратимят и да съберат на една трапеза колбасите и боба, а за целта в специален сайт отправиха забавната покана под формата на видеообръщение.

    „Ние от есло Житница“ искаме да припомним на всички, че освен какво да ни разделя, има и какво да ни събира. Че когато всеки си намира повод да обърне гръб на другия, ние търсим поводите, които ни събират на една маса. Че когато помежду ни има разстояние, то е там, само за да изчезне. Затова каним село Смилян да се побратимим и да съберем на една трапеза легендарния Смилянски боб и вкусната Житненска наденица и да празнуваме ония поводи, които си нямат празник-селата които се събират, храната, която носи български вкус-нашият боб и наденица.

    „Дружбата“ с кулинарен привкус вече има развитие, защото на последната сесия на 30 май местният парламент на Смолян одобри топлата връзка между двете села, а първите резултати най-вероятно ще станат достояние на гостите на предстоящия през есента празник на Смилянския боб.

    Сайтът с видеообръщението е  http://bobsnadenitsa.bg , а тук може да видите и специално режисирания клип, който вече набира популярност в You Tube https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=q61U9m-3I2c, а резултата от новото приятелство с традиционен вкус скоро ще стане известно.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини