Борисов: Няма да пипаме данъците, ще натискаме за заплатите

По-високи заплати срещу замразени данъци - предложението към работодателите дойде от премиера Бойко Борисов. Той беше патрон на на юбилейния Пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на който бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.

Държавата била стабилна, бизнесът също. За да има качествена работна ръка обаче трябвало и високо заплащане, подчерта премиерът.

„Изключително съм впечатлен от заводите – високоиндустриални, високотехнологични. За да има работници, доходите трябва да се вдигат. Ще ви натискаме за заплатите. Това няма да се сърдите. На нас може да разчитате – данъците няма да ги вдигаме”, обеща премиерът. 

Нямало да се вдигат данъците, но и нямало да има безплатен популизъм предупреди още Борисов.

„В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва, дори либералните ДПС, да говорят за безплатни неща, непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едно означава по-високи данъци за онези, които работят.  Инвестициите, стабилността е, защото ние държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Какво значи безплатно. Няма безплатно”, заяви Борисов. „Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика да е безплатно всичко. Защо БСП, ДПС, когато управлявахте, не махнахте данъците. Предсрочни избори искахте! Ами ако ви бяхме направили предсрочни избори? Я да ви питам вие от Северна България искате ли „Хемус”? А защо си мълчите? Искате от „Младост” до  Църна маца. Като искате бъдете активни. В този смисъл надпреварата за безплатни неща ще доведе до катаклизъм”, заяви Борисов.

Годишният бизнесбал успя да събере на едно място 13 министри от кабинета „Борисов” 3 и десетки компании, в различни сфери.

„5 години ние се събираме тук, за да се поздравим с постигнатото, да се видим, да обсъдим идеи. Да се виждаме и на 6-тата и на 10-тата, защото министър-председателят е патрон на бала. Един и същи патрон толкова години- какво му трябва да човек. Не е зле”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

А първенците бяха отличени. Специалната награда получи проф.  Цоло Вутов.

„Конкуренцията става все по-убийствена или както Чърчил беше казал: „С много пот, кръв и усилия можете да постигнете всичко”, заяви Кирил Домусчиев.

А за да се постига всичко, държавата гледа към еврозоната.

„На финала сме на чакалнята за еврозоната. Това е добре, защото ще спре изкушението на банките за лошите кредити и гарантира сигурността на  инвестициите в това, което вие вършите”, заяви Борисов.

Бизнесът отчете и положителната оценка, получена преди дни от международната.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    АНДРЕШКО
    2 0
    11:45, 5 юни 2019
    Бре тоа Бойко много се изучил бе Какви гръмки фрази какво изказване ум да ти зайде Цецо ряпа да яде при него Ма то няма и ряпа в оглозганата ни държава
Последни новини