Днес е премиерата на филма на еТВ за Фолклорен ансамбъл „Родопа“

    Няма българин у нас и в чужбина, който да не се е захласвал в песните и музиката на емблематичния фолклорен ансамбъл „Родопа“.

    Малцина обаче са имали възможност да видят как живеят, репетират и се справят солисти и танцьори с неуредиците в бита, трудностите от дълги пътувания, турнета и накрая … вълнението всеки път на сцена, въпреки богатия опит и солидната подготовка на ансамбъла.

    Това направи за вас екип на еТВ от Смолян, който засне филм от поредицата „От Мерак“.

    Авторът Анелия Веселинова пътува с музикантите на турне и разговаря с тях преди и след концертите. През тези дни камерата запечата моменти от „кухнята“, които показват тайната на живеене в изкуството, въпреки трудностите на професионалните музиканти у нас.

    Снимките са правени през 2018 г., а филмът за създадения през 1960 г фолклорен ансамбъл и музикантите, които днес поддържат огъня на Родопа, гледайте тази вечер по еТВ, а по-късно в секция Мултимедия на сайта СмолянБГвести – http://www.smolyan.bgvesti.net/.

    На 10 юни от 18:30 ч. е първата част на филма за ансамбъл „Родопа“ на поредицата „От Мерак“. Филмът е в памет на Васил Рангелов, музикант в ансамбъла, участник в снимките за филма, който, за съжаление, не го доживя да го види.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини