13 годишно дете с редки болести обедини няколко общини в Родопите, да помогнем на Веско да проходи!

Изображение 1 от 2

    13 годишно дете от Родопите страда от две много редки заболявания и има нужда от помощ. Веселин Халачев от град Доспат е с диагноза мускулна дистрофия и етилмалонова ацидория. До сега детето е преживяло 9 операции и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, както и последваща рехабилитация, която може да бъде извършена в Истанбул.

    Сумата от 20 хиляди лева е непосилна за родителите на малкия Веско, и от около месец в родопския град стартира акция за набиране на средства. Мечтата на малкия Веско е да може да ходи и да играе със своите връстници, и искрено вярва, че един ден това ще му се случи.

    Учениците от 10-ти клас на СУ „Д. Благоев“ в Доспат и класния им ръководител Севдалина Моллова, се включиха активно в благотворителната кампания за събиране на средства за лечението на Веско Халачев.

    Младите доброволци изготвиха и поставиха кутии в търговските обекти в Доспат, Сърница и село Барутин, в джамиите в Доспат, Барутин и Късак. Събраната сума в размер на 3870 лв беше внесена по сметката на детето в ДСК.

    До момента са събрани 15 хиляди лева от дарителската кампания за Вески. Със сълзи на очите и с огромен оптимизъм майката на детето благодари на всички, които са се включили в дарителската кампания за лечение на дедето си.

    Вярвам, че надежда има за чедето ми..., каза още Халачева. По думите й ще са необходими още около 5-6 хиляди лева за да пристъпят към истинското лечение на Веско.

    Ето и банковата сметка за набиране на средства за лечението на Веселин Халачев:

    IBAN BG15STSA93000006193464
    BIC STSABGSF

    ЗА КЪДРИЕ ИСМАИЛОВА ХАЛАЧЕВА – МАЙКА НА ВЕСЕЛИН ХАЛАЧЕВ

    ТЕЛЕФОН 0890 930 573

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини