Родопски гайди и концерт на млади певци от Оперния театър в Будапеща за празника на Смолян

С няколко прояви днес Община Смолян отбелязва 59 години от основаването на Обединен Смолян. Тържествено откриване на обновената постоянна експозиция в Къщата музей "Ласло Наги" - под надслов "Кой любовта ще пренесе", ще бъде от 15.30ч. Експозицията в памет на бележития унгарски творец Ласло Наги ще бъде открита от зам.-министъра на културата Амелия Гешева.

По-късно ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Ласло Наги пред сградата на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян.

С начален час 18.30ч. ще бъде концертът с участие на изпълнители от читалищата в града в зала №1 в РДТ "Николай Хайтов".

В програмата ще участват Детски гайдарски състав „Апостол Кисьов“ при НЧ „Христо Ботев-1871“, Младежка танцова формация към Клуб „Хоро“ при читалище «Орфееви гори 1870», Божидара Николова, Вокална група „Ровойс“, Танцова формация „Зареница“ и Детска танцова формация „Най“ при НЧ „Христо Ботев-1871“, Антония Василева – пиано, при Народно читалище „Балкански просветител-1871“, Екатерина Узунова при НЧ „Кирил Маджаров - 1866“ както и Емрах, и Реджеп Якъбови, и Денис Мехмед

Подарък за гражданите на Смолян от побратименият ни град Кишпещ (XIX район на Будапеща, Унгария) ще бъде и концертна програма с участието на младите изпълнители на Оперетния и музикален театър на Будапеща – Балаж Ташони и Клаудия Шайфи.

Община Смолян кани жителите и гостите на града да присъстват на събитията, посветени на Празника на обединения град, а входът е свободен.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини