Регионалният исторически музей в Смолян с нов проект, институцията сред най-активните в страната

Зам.-министърът на културата Амелия Гешева даде висока оценка на дейността на Регионалния исторически музей в Смолян и читалищата в региона по време на посещението си в Смолян.

„Много се радвам за това, че вашият Регионален исторически музей е сред най-активните музеи в страната и тази година ще има възможност да реализира проект, за който има отпуснато финансиране от Министерството на културата на стойност над 12 хил. лв. Това е проектът, свързан с оборудване на светлохранилище за съхраняване на ценности от колекцията „Древни народни тъкани и плетива“.“, каза Гешева и допълни, че за 2019 г има завишаване на броя на читалищата в региона.

Заместник-министърът на културата отбеляза, че Регионалната библиотека и читалищните библиотеки от областта са се включили в сесията, свързана със закупуване на книги, която за първи път Министерството на културата организира в такъв мащаб. За територията на област Смолян през миналата година за нуждите на библиотеките са закупени книги за над 30 хил. лв.

Заместник-министър Гешева посъветва директорите на културни институции да бъдат активни и да се възползват от възможностите за финансиране чрез кандидатстване по проекти, като не разчитат само на държавното финансиране на делегирани дейности.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини