Плувно лято 2019 стартира на басейн "Химик"

    Тазгодишният плувен сезон стартира в димитровградския басейн „Химик“. Плувно лято 2019 стaртира с уроци по спасяване, музика и скокове от трамплин. Започна и записването за безплатния курс по плуване за деца и младежи от 6 до 18 години.

    Представителите на БЧК – Хасково и учениците от клуба на БЧК по безопасност от СУ „Любен Каравелов“ показаха как се реагира при сигнал за удавник и техниките за спасяване и даване на първа помощ.

    Стартът на плувното лято бе отпразнуван с танци и музика. В програмата имаше изпълнения на младежите от „Галаксико“ и школите към ОП „Детски и младежки център“ Димитровград. За малчуганите пък имаше томбола с въпроси и награди. Последваха скокове от "трамплина" - водната кула, която е една от атракциите на димитровградския басейн.

    Започна записването за уроци по плуване, които се превърнаха в традиция за димитровградското Плувно лято. Курсовете се провеждат за 15-та поредна година. 

    Курсът ще стратира в началото на месец юли, той ще бъде безплатни за младежите. Възръстовата група, която ще обхванат е от 6 до 18 години. Желаещите могат да се запишат на място или на телефон 0898 474528

    Работното време на басейна е всеки ден от 10 до 19 часа.

    За 7-ма година цените за Общинския басейн остават същите: за деца до 7-годишна възраст басейнът е безплатен, до 18 години билетът е 1 лев,  над 18 години дневният билет е 3 лева.

    Басейнът разполага и с шатри, шезлонги и чадъри срещу допълнително заплащане, цената за шатра е 10 лева за ден, шезлонгът струва 2 лева, а чадърът - 1 лев за ден.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ни
      Никодимчо
      13 0
      17:11, 20 юни 2019
      Димитровград си запазиха басейна, а хасковлии ще се гмуркаме в Лидл.

    Случаен виц

    Последни новини