Кой е Екрем Имамоглу и как спечели вота за Истанбул?

Екрем Имамоглу спечели кметските избори в най-големия град в Турция за втори път и се очерта като новата фигура на дългогодишната опозиция в страната.

Имамоглу отхвърли твърденията на президента Реджеп Тайип Ердоган, че изборите са били помрачени от измама, заявявайки, че управляващата партия просто е отказала да отстъпи контрола над метрополиса и неговите огромни ресурси.

"Това, което правим сега, е борба за демокрация и мобилизация за демокрация", каза той пред АФП през май.

Неговата неуморно оптимистична кампания се изплати с категорична победа, разширявайки маржа на победата му от едва 13 000 гласа на първите избори през март на повече от 775 000 тази вечер.

Роден през 1970 г. в черноморския град Трабзон в Североизточна Турция, Имамоглу е бил малко известен областен кмет по това време. 

Имамоглу изучава "Управление на бизнеса", преди да навлезе в доходния бизнес на семейството си в западен Истанбул.
По време на първата си кампания през март, Имамоглу избра кампания от типа „работа на терен“, надявайки се, че този подход ще му осигури предимство срещу неговия известен съперник от управляващата партия, Бинали Йълдъръм.

Ключът към успеха на Имамоглу е положителния стил на кампанията му - за разлика от често порочните лични атаки в турската политика - и лесния му контакт с хората на улицата, където той редовно се е срещал с избирателите в базари и кафенета.

Неговият маркетинг е проницателен, особено изборът му на лозунг за новата кампания - "Всичко ще бъде наред" това е реплика на 13-годишно момче на име Беркай, което тича след предизборния автобус на Имамоглу.

Дарик

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    4
    4
    1 -3
    12:44, 24 юни 2019
    Между другот старото фамиля на имамоулу е мюдаф гърция беше птазнувал първатаму победа като гръкът дето превзе истанбул и твъдяха че имамоулу е гърк и добре знае гръцки
Последни новини