МВР отчете повече катастрофи, целият личен състав е на пътя. Преглед на печата

Статистка. 

"Монитор":

МВР отчете повече катастрофи, целият личен състав е на пътя

До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности на пътя, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след изнесено заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в ГД "Национална полиция".

МВР отчита повече инциденти на пътя в последните две седмици. За справяне с проблема, според министъра, ще допринесе Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, чието създаване ще бъде обсъдено на Министерски съвет утре и който се очаква да заработи до половин година. Министърът обясни, че чрез него до минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности. За центъра няма да има нужда от средства или още служители, допълни Маринов. Според него причината за увеличения брой катастрофи на пътя през последните седмици е започването на активния летен сезон. По думите му проблемът е комплексен и касае инфраструктурата, водачите и превозните средства.

Субсидии. 

"Дума":

Около 14 млн. лв. субсидии трябва да възстановят партиите и коалициите

Министерството на финансите публикува информация за това колко пари трябва да върнат партиите от надвзетите субсидии. Най-много средства в хазната трябва да внесе ГЕРБ - 5 613 724 лева, следвана от БСП - 4 299 690 лева, ДПС - 1 625 892 лева, ВОЛЯ - 655 938 лева, НФСБ - 542 137 лева, "Атака" - 539 894 лева.

Ако партия, включително от състава на коалиция, която получава държавна субсидия, не върне доброволно разликата до предоставянето на втората част от субсидията за 2019 г., разликата ще бъде възстановена в бюджета, като на партията ще бъде предоставена 70% от сумата, която трябва да й бъде отпусната като втора част на субсидията за 2019 г., съответно 50 на сто от сумата, която трябва да й бъде предоставена от всяка следваща част на субсидията в рамките до една година от влизането в сила на закона.

"Белене".

"Сега":

Цвета Караянчева: България желае да продължи с проекта "Белене"

Русия е важен партньор на България в енергийната сфера, която заема едно от водещите места в двустранните отношения. Това подчерта председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко, съобщиха от НС.

Цвета Караянчева уточни, че България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за Европейския съюз. "Страната ни подкрепя възможността за преминаване на разклонение на "Турски поток" през нейната територия към Сърбия и Европа. В този контекст бих предложила да наричаме това разклонение "Балкански поток". С доставките на газ по тази тръба ще бъде засилена и ролята на газовия хъб "Балкан", посредством което ще се постигне реална диверсификация на доставките на газ и конкурентни цени както за България, така и за Европа", отбеляза председателят на българския парламент.

Цвета Караянчева сподели желанието на страната ни да продължи реализацията на АЕЦ "Белене" и подчерта, че процедурата за търсене на стратегически инвеститор вече тече и всеки участник е добре дошъл да участва в конкурса, включително и "Росатом". Тя подчерта, че проектът ще бъде реализиран напълно на пазарен принцип и България няма да предоставя държавни гаранции или договори за изкупуване на електроенергия на преференциални цени.

Валежи. 

"Монитор":

35 л/кв. м се изсипаха в Русе

Най-много валежи са регистрирани в Русе, където са отчетени 35 л/кв. м. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) пред "Фокус".

Информацията за количествата валежи е за периода от 9.00 до 18.00 ч. 17 л/кв. м са отчетени във Велико Търново, 14 л/кв. м в Разград, 10 л/кв. м в Плевен. По-незначителни количества валежи са регистрирани в Ловеч, където са отчетени 2 л/кв. м, както и в Свищов и Сливен, където от сутринта досега са паднали 1 л/кв. м. Към 18.00 ч. има гръмотевична буря в Русе, Свищов, Велико Търново и в Казанлък.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Статистик
    0 0
    11:22, 26 юни 2019
    Интересното е , че броят на пътнотранспортни произшествия, включително и тежките се е повишил по време на провеждането на провеждането на полицейските операции. Когато няма такива операции убитите и ранените са по-малко. Какъв е извода?
Последни новини