Шлагери, българска и руска естрада, светлинно шоу и безплатен лифт в Чепеларе този уикенд

„Полъх от минали мечти“, е фестивалът, който за четвърта поредна година ще събере в Чепеларе любители и изпълнители на старите градски, шлагерни и популярни песни. Официалното откриване ще бъде на площад „Олимпийски“ от 16.30ч. на 29 юни, а председател на журито ще бъде Христо Кидиков.

Tази година песните ще бъдат разделени в две отделни категории – стари градски песни и шлагерни и популярни песни – като ще има награден фонд и за двете, а самите изпълнители ще могат да се изявявaт като група или солисти, дуети и трио. Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ е единствен за региона на Родопите, а организатори са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци в Чепеларе.

В навечерието на фестивала на 28 юни в 18:00 часа на градския площад ще бъде концертната програма „От Русия с любов“, с участието на Елена Маленкая, Екатерина Лимарова, Татяна Баланчук, Илья Баланчук, които ще изпълнят любими и популярни песни от Русия и България.

На 29.06.2019 г. от 20:00 часа на площад „Олимпийски“ ще пее обичаната българска изпълнителка от близкото минало Мими Иванова. По - късно от 21:30 часа пред Паметника на загиналите във войните чепеларци ще бъде представено светлинно-звуковото шоу. Спектакълът-„пърформънс“ „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще бъде представен на зрителите, като акцентира върху величието на историята и важните моменти от битките при освобождението на Родопите, както и върху развитието на Чепеларе през годините и до днес. Програмата на светлинно-звуковото шоу „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще продължи и на 30 юни 2019 г.

Същевременно в к.к. Пампорово и Мечи чал по повод откриването на летен сезон 2019 г. и новия Конферентен блок в комплекса, на 29.06. лифтовите съоръжения ще могат да се ползват безплатно.

Туристически център Пампорово ще обслужва туристите в курорта с актуална информация за услуги, забележителности и маршрути, като целта му е да ориентира гостите на курорта за възможностите за спорт и активна почивка: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини