Жена загина от мълния в планината, говорела по телефон, други трима мъже с леки наранявания и шок

48-годишна жена е загинала на място след удар от мълния. Трагедията е станала днес след обяд по време на гръмотевична буря.

Жената е от Ямбол и е починала на място, а шефът на Областната дирекция на полицията в Смолян комисар Николай Димов потвърди за инцидента, станал малко след 14 ч. в района на маданското село Бориново. Моника Вълева е от Ямбол, но била на гости в родопското село.

Заедно с трима мъже жената, е била на разходка в планината по черен път над селото, когато се разразила страшна гръмотевична буря. Дъждът и гръмотевиците се изсипал над хората, а една от падащите мълнии поразила жената, защото говорела по телефона.

Кметът на селото Рефат Феляти каза пред СмолянБГвести, че жената не е имала сериозни обгаряния, но телефона е бил стопен. Другите трима млади мъже са изхвърлени на страни от черния път от токовия удар и са били в безсъзнание за няколко минути. В последствие те идват на себе си и търсят помощ. Мъжете по щастлива случайност били забравили мобилните си телефони в автомобила, оставен в района на инцидента, недалеч от пътя.

Пострадалите мъже са прегледани и получили медицинска помощ в болницата в Мадан.

Направен е оглед на трупа на място и разследващите потвърдиха, че трагедията е нещастен случай, а хората в селото са потресени от трагедията.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини