Инспекторатът по образование в Смолян обяви сроковете за записване и класиране на учениците след 7 клас /график/

След като на 27 юни бяха обявени резултатите от изпитите от Националното външно оценяване в VІІ клас за учебната 2018/2019 г. по БЕЛ, математика и чужд език, от днес могат да се видят на място работите на учениците, съобщават от РИО Смолян.

На 01.07.2019г. и 02.07.2019 г. учениците могат да са запознаят с 
оценената си работа в присъствието на родител (настойник) и след 
представяне на документ за самоличност както следва:

- по БЕЛ в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян, бул. „България“ № 59 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по математика в ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян, ул. „Никола Филипов“ № 2 от 8.00 ч . до 18.00 ч.;
- по чужд език в РУО – Смолян, бул. „България“ № 14, ет.5, стая 509 само на 01.07.2019 г. - от 8.00 ч . до 18.00 ч.
Не се разрешава по време на запознаване с изпитната работа копиране, преснимане или преписване на изпитна работа и на рецензиите/бележките на оценителите. След получаване на служебната бележка с резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика и след получаване на свидетелството за завършено основно образование, учениците ще могат да подават заявления за участие в първи 
и трети етап на класирането по електронен път / https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg/ или на място в училище, определено от началника на РУО – Смолян.

Заявлението за участие в първи етап на класиране се подава в срок от 
03.07.2019 г. до 05.07.2019 г.
Определеното училище за подаване на заявления (по образец) за участие в първи и трети етап на класиране за област Смолян е ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Смолян, с адрес : гр. Смолян, ул. „Тунджа“ № 7. Адресите на двата сайта, на които ще могат да се подават онлайн заявление за кандидатстване след VII клас са priem.mon.bg и 7klas.mon.bg, като и двата сайта ще работят едновременно и ще постъпват в една и съща система, което означава, че независимо през кой сайт родителите подадат заявлението, то ще бъде прието.
Учениците, които кандидатстват за паралелки в професионални гимназии е необходимо да представят медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика - за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в 
профилирани гимназии, обединени и средни училища. В този случай при подаване на онлайн заявление за кандидатстване е необходимо да се качи и сканирано копие на медицинското свидетелство.
Обявяването на резултатите от първи етап на класиране е до 11.07.2019 г. 
Резултатите от класирането може да проверите в двата сайта https://7klas.mon.bg или https://priem.mon.bg.
Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране е до 16.07.2019 г. Участието във втори етап на класиране става с подаване на заявление по образец, което се попълва в училището, в което ученикът е класиран на първи етап, но смята, че би могъл да се класира на по-предно желание. В заявлението за участие във втори етап на класиране учениците не могат да променят и да пренареждат желанията си.
До 22.07.2019 г. включително, става записването на приетите ученици на 
втори етап на класиране.
От 24.07.2019 г. до 25.07.2019 г. е срокът за подаване на документи за 
участие в трети етап на класиране.
До 31.07.2019 г. включително, е записването на приетите ученици на трети 
етап на класиране.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини