Полицията за рождения си ден: Елате на благотворителен концерт, ще помогнем на три деца на загинали полицаи от Смолян!

    Колкото повече смолянчани дойдат на площада на Стария център, толкова повече пари ще се съберат за дечицата на загинали полицаи. За това са категорични от Областната дирекция на МВР-Смолян, която организира благотворителната порява от 17.30ч. на Амфитеатъра пред Дирекцията и призозава гражданите да се включат.

    Всички събрани средства ще бъдат дарени в помощ на три деца на загинали служители на реда от Смолян, едно от които 5 годишно дете, чийто баща почина през януари тази година минути след преглед болницата. Инициативата е свързана с две годишнини- професионалния празник на служителите от МВР – 140 години от създаване на министерството и 60 години от създаването на смолянската дирекция.

     Акцент в благотворителната инициатива ще бъде специалното участие на Мирослава Тодорова – звезда на „Х-Фактор – 2017г.“,която също е дете на служител на системата на МВР, както и със специалното участието на родопската певица Златина Узунова. Ще участват служители на ОДМВР-Смолян и деца на служители от различни структури на ОДМВР – Смолян, гайдарят Никола Марковски, детска формация „Орфееви звуци“ и смесена детска формация „Бойка Присадова“. В концерта ще участват талантливи полицаи, деца на служители от различни структури на ОД МВР – Смолян.

    По-рано през деня от 16:30 часа в сградата на ОДМВР-Смолян ще бъде открито изложение на оръжия, технически средства и помощни средства, използвани в ежедневната работа на служителите от ОДМВР – Смолян. В 17:00 часа в ОДМВР-Смолян на Амфитеатър на Стар център ще се проведат демонстрации по полицейска лична защита и бойни изкуства, работа със служебно куче и демонстрация на „Специализирано тактическо звено за бързи действия“ при ОДМВР-Смолян.

    По време на концерта ще бъдат обявени и връчени наградите от конкурса за рисунка, есе и стихотворение „Полицаят – мой приятел“, в който се включиха 36 деца от областта.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини