Съвети как да пестим ток и нерви по време на лятната отпуска

EVN България с полезни съвети за своите клиенти по време на летните отпуски, когато дори и в чужбина, клиентите могат да заплащат своите фактури за консумирана енергия лесно и удобно през платформата „EVN Онлайн плюс“.

За поредна година EVN България предоставя на своите клиенти съвети, които са полезни и практични през летния сезон, когато клиентите са на почивка или отсъстват за по-дълго от дома си. Полезните енергийни съвети пестят време и нерви на абонатите.

Едно от важните правила е да се изключат всички електроуреди, които не е нужно да работят, а уреди като СОТ, хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

Уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор трябва д асе изключат от щепсела, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост.

Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от Вашата ел.инсталация. Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си. Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време, допълват още от ЕВН.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини