Каракачанов и Симеонов един преврат не могли да направят като хората

С действията си ВМРО и НФСБ счупват, строшават коалицията. Това е позицията на "Атака" до този момент като отговор на отстраняването на Волен Сидеров от председателския пост на ПГ на Обединените патриоти в парламента.

Във вторник следобед това е станало на заседание на парламентарната група, но се разбра чак на следващия ден сутринта. Самият Волен Сидеров и депутатите му от "Атака" са разбрали в парламентарна зала от съобщението, прочетено от председателя на НС Цвета Караянчева, тъй като не са присъствали на срещата на патриотичната коалиция. 

Десислав Чуколов коментира в студиото на NOVA начина, по който е направена смяната, като напълно нескопосана: "Явно много са бързали.".

Той коментира коалиционното споразумение, в което е записано, че партньорите са напълно равнопоставени. Освен това ВМРО и НФСБ са пропуснали да променят текст, който формулира начина на смяна на председателя. Според коментара на Чуколов с действията си те "само развеселяват юристите". 

"Тези хора един преврат не могат да направят като хората", посочи Чуколов и допълни, че от тях се очаква да изготвят закони. 

По думите на Чуколов така се детронира не само Волен Сидеров, но и цялата партия "Атака".

Депутатът от "Атака" беше категоричен, че това, което се случва сред патриотите, засяга пряко ГЕРБ, но на въпрос дали ще разговарят с Борисов, Чуколов заяви: "Ние не сме футболни босове, за да искаме да говорим с Борисов.".

Повод за репликата му е срещата със собствениците на трите най-големи отбора в страната, главния прокурор Сотир Цацаров и заместрикът му по антикорупция Иван Гешев и председателя на БФС Борислав Михайлов.

По темата дали за дразгите може да се намери като причина нещо за осребряване, Чуколов обясни, че не "Атака" са предизвикали този проблем.

Десислав Чуколов настоя обаче управленската програма да бъде изпълнена и накрая заяви: "И това, което искат да знаят всички, включително и душманите ни - "Атака" си е "Атака.".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини