Божидар Стоянов: Ръководството на Община Кърджали планира в бюджета едни дейности, а изпълнява други

На проведеното днес заседание на общинският съвет, гласувах с „въздържал се“ за Актуализиране на плана на бюджет 2019 на община Кърджали, със следните мотиви:

От една страна напълно приветствам направените в някои от постоянните комисии предложение за отпускане на финансова помощ на спортните клубове по волейбол и водна топка, съответно със 100 000 лева и 16 000 лева. Финансовото стимулиране на тези два клуба е напълно резонно, след постигнатите от тях резултати. По същият начин гласувахме и отборната премия и на футболния клуб, завоювал така мечтаното от всички нас място в елита на българския футбол. Никога не бих си позволил да откажа подкрепа на предложение, свързано с подпомагането на младежта и спорта.

От друга страна, обаче, съм категорично против така направеното изнесената информация от страна на ръководството на община Кърджали по Плана. Никъде не е посочено откъде точно ще дойдат тези суми. Липсваше Капиталовият списък на предвидените за изпълнение дейности през настоящата година. Нямаше и каквато е информация за това кои дейности са изпълнени, кои предстоят да бъдат стартирани, докъде са стигнали тези, които са в процес на реализация и кои ще останат за изпълнение през следващата година.

Получава се една порочна практика, в която общинското ръководство планира едни дейности, с необходимите за тях средства, а в края на годината се оказва, че са изпълнявани коренно различни дейности. Като пример мога да дам Бюджет 2018, от който не бяха извършени предварително планирани дейности за над 3,3 милиона лева. Това не е изолиран случай, а напротив!

Все повече хора сме наясно с неумението да се планират разходи и дейности от страна на г-н Азис и неговия екип. За качеството на извършеното изпълнение пък изобщо няма да коментирам. Ще дам пример само с ул. „Заводска“, която след няколко прехвърляния от година в година и увеличаването на средствата за рехабилитацията и с допълнителните над 120 000 лева, и до днес липсват както тротоарите, така и необходимите пътни знаци и указателни табели. Едни пари бяха похарчени, а работата остана недовършена…

Божидар Стоянов,общински съветник

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини