Селфи мания окупира президента Радев на Роженския събор

    Огромно множество заобиколи президента Радев, веднага след като слезе от трибуната с официални гости за откриването на Събора "Рожен" 2019г. Гардовете му не смогваха да държат тълпата на безопасно разстояние, а мераците за автографи, снимки и селфи с държавния глава, засенчиха интереса към скарите, току-що заформящото се хоро и сергиите на търговците. Особено настоятелни да се снимат с него бяха младите майки, които гордо позираха, незнайно защо-настоявайки да държи отрочетата им, предполага се като "баща на нацията" един вид. Други пък съвсем непретенциозно заставаха до него и втикваха камерата в нечии ръце, за да получат заветната снимка.

    В стълпотворението и блъсканицата Цветан Маджаров от Смолян, един емблематичен фотограф, който снима от десетилетия без ръце, успя да се добере до Радев, за да получи искрена прекръдка и благодарности: "Често си разглеждам снимките от теб..." В този миг тълпата отново плътно прилепна към държавния глава и фотографът Цецо се оказа в далечния периметър.

    Така на президентската охрана май й остана само да "върви" чинно по стъпките му- почти час до шатрата на 200 метра с надпис "Музей", за където президентът беше тръгнал, преди да попадне в клопката на фотосесиите по поляните. В шатрата имаше експозиция на народни носии, снимки от историята на Роженския събор и неговите главни лица -изпълнители, самодейци и изгряващи звезди в почти 60 годишната му история.

    Там Радев успя да се срещне с уредник от Регионалния Исторически музей в Смолян, със създателя на оркестър "101 каба гайди" , преподавател и майстор на гайди Костадин Илчев, скромен и почитан човек в града ни, както и с други интересни хора. Но какво му разказаха те и какво ги вълнуваше тях, журналистите не разбраха, защото охраната беше успяла да се съвземе от ступора, предизвикан от "всенародната любов" и плътно заварди шатрата на входа. Чак накрая, когато всичко свърши, пак дойде време за селфита и снимки, тя поомекна и полугърбом допусна медийното братство за няколко кадъра.

    Така, вероятно заради кръшна снага и кипра носия, в шатрата успя да се промъкне и млада майка с петмесечната си Мария, специално дошли от Холандия за Роженския събор. Мария поръчала носиите по интернет за себе си и дъщеричката си. Призна, че я мъчи носталгията, но държеше да се снима с Радев и търпеливо изчака държавният глава да се добере до "Музея", преодолял най-после "селфи истерията" на открито.

    През това време дори журналистите успяха да снимат докараната млада жена, макар охраната да се оглеждаше недоволно. Този привиден ред беше до идването на Радев, а щом видя историческата изложба и стъпи на поляната отвън, гардовете отново "втвърдиха" позиции. Този път безцеремонно избутаха щракащи и пишещи професионално, и в плътен кордон с президента отпрашиха - далеч от любовта на народа.

    Е, трудна е за преглъщане тази Президентска охрана, особено ако осъзнато ти пречи да си вършиш работата, но напълно непонятна остава тази всенародна любов към "бащата на нацията", дето стига само до селфито за фейса по седенки и събори.

    И моля, без алюзии с "майка на нацията" и крилатата фраза за "лошия матриал".

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Кл
      Класната
      0 0
      20:37, 19 юли 2019
      Щилянче, на есето ти пиша 3!
      • Щи
        Щиляна
        0 0
        09:28, 20 юли 2019

        Оценката Ви ми е напълно безразлична, но ако претендирате да се обръщате с умалителни имена, представете се с името си, защото не Ви познавам. А и не държа, честно казано, но не ми говорете на малко име, това е привилегия само за приятели!

    • 2
      Ил
      Илиана
      0 0
      07:55, 20 юли 2019
      Есето ѝ е за слаб 2, щом не е разбрала, защо хората харесват президента!
      • Щи
        Щиляна
        0 0
        09:30, 20 юли 2019

        Не коментирам оценки,защото дори не сте разбрала, че н естава въпрос за "харесване", а за съвсем друго нещо. но явно за това се иска мислене, или поне малкъ напън!

    Последни новини