Исмаил и Татяна са Мини Мистър и Мини Мис Библиотека`2019

Исмаил Йовков, който на есен ще бъде ученик в V клас в ОУ „Петко Каравелов”, бе избран за Мини Мистър Библиотека. Негови подгласници станаха Емре Емурлах от същото училище и Васил Примов от СУ „Св. св. Кирил и Методий”. За Мини Мис Библиотека беше избрана Татяна Коройчева, също бъдеща петокласничка в СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Подгласничките й са Ванеса Тачева от ОУ „Христо Ботев” и Ивайла Младенова от ОУ „Петко Каравелов”.

В конкурса се включиха 11 момичета и 7 момчета. Оценяването на участниците се проведе в три кръга - умения за четене, демонстрация на талант (пеене, танцуване, рецитиране на стихотворение и др.) и отговори на въпроси, свързани с родния Асеновград. Директорът на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ Милена Марковска сподели, че целта на конкурса е да се акцентира върху детската артистичност и умения, да мотивира децата да откриват красотата на света във всичките ù форми – видими и невидими. Тя отправи своите пожелания за успех и за догодина интересът към конкурса да нарасне, за да се включат още повече участници.

Конкурсът, част от традиционната лятна програмата „Ваканция в библиотеката”, премина под надслова „Красотата ще спаси света” и в интерпретация на думите на Екзюпери, че най-ценното в живота е невидимо за очите. Журито, което класира участниците, бе с председател Таня Александрова –първа подгласничка на Мис Асеновград`2019 и „Лице на публиката”, и членове Атанаска Маджарова, Лора Тоскова и Атанаска Йорданова.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини