Деца изненадаха митрополит Николай с 50 бели рози за юбилея му

Изображение 1 от 2

    50 деца, с бели рози в ръцете, изненадаха митрополит Николай за 50 годишния му юбилей в църквата на манастира „Св. св. Кирик и Юлита“. Отправяйки се към олтара, в края на празничната Литургия, те изненадаха владиката за рожедния му ден, уважен от множество официални гости.

    50-те деца са представители на над 4 хиляди свои връстници от 9 духовни околии в Пловдивска епархия, които изучават Православие. Десет от тях са от Неделното училище „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, които благодариха на митрополита за организирането с Негово благословение поклоннически и доброволчески лагери в манастирите,  за творческите конкурси,  духовните  работилници.

    „Благодаря ви за прекрасните поздрави, мили деца, за тези хубави цветя, но най-големия подарък за мен е вашето чисто детско сърце – купен не от магазина! И аз ви дарявам моето сърце, с което ви прегръщам с много любов. Уверявам ви: непрестанно се моля  за вас  Бог да ви пази да се утвърждавате в добродетелите, да преуспявате в доброто и полезно знание и да достигнете до вечно спасение.“, отвърна развълнуван владиката, който освен поздравления и цветя, получи и високото църковно отличие на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия - орден „Св. св. Кирил и Методий“,  I степен, придружен с комплект от панагия и кръст. От името на президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов  също бяха поднесени поздравителни адреси с църковни дарове. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини