Дефект: Volvo изтегля над 500 000 автомобила в света

Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска от пожари в двигателя, пише „Таймс“, като цитира изявление от компанията.

Шведският производител, който е собственост на китайската група Geely, заяви, че повече от 500 000 от най-популярните му модели ще бъдат изтеглени в световен мащаб, след като са идентифицирали проблема. Volvo заяви, че ще се свърже с всички засегнати клиенти.

В изявлението се посочва какъв е точно дефектът: „Установихме, че в много редки случаи пластмасовият капак на всмукателния колектор на двигателя може да се разтопи и да се деформира в някои автомобилни модели за 2014-2019 г. с четирицилиндрови дизелови двигатели.

„В най-екстремни случаи е възможно да възникне пожар в двигателния отсек. Проблемът засяга 69 616 автомобила във Великобритания“.

„Ние поемаме пълна отговорност да гарантираме най-високите стандарти за качество и безопасност на нашите автомобили. Ние ще направим всичко възможно, за да извършим това действие без излишни неудобства за нашите клиенти.”

Автомобилите, които ще бъдат изтеглени, са произведени през последните пет години и разполагат с двулитров четирицилиндров дизелов двигател. Засегнатите модели са S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90.

Този ход вероятно ще струва на компанията, която има репутация, че произвежда безопасни автомобили, десетки милиони лири.

Най-голямото в историята на автомобилостроенето изтегляне на автомобили е през 1980 г., когато Ford е принуден да спре повече от 20 милиона превозни средства, след като дефект в трансмисията причини хиляди инциденти.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини