Има задържан за побоя над журналиста Огнян Бояджиев

Има задържан по случая с пребития и ограбен журналист Огнян Бояджиев, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Задържаният е един от заподозряните за нападението на журналиста. Засега името на нападателя не се разкрива, заради продължаващите процесуално следствени действия, уточни Цветанов, цитиран от БГНЕС.
34-годишният Огнян Бояджиев, който е главен редактор на интернет-портала Европа, бе нападнат и ограбен в дома му в София в събота през нощта. Нападателите му нанесли няколко прободни рани, след това откраднали дебитните му карти, като го принудили да каже ПИН кодовете им. Преди да напуснат апартамента престъпниците отрязали кабелите на телефона и взели мобилния му телефон.

Вчера прокуратурата образува досъдебно производство за грабеж и нанасяне на средно телесна повреда по случая. Няма данни посегателството върху журналиста да е свързано с работата му. Данните са за грабеж, придружен със средна телесна повреда, заявиха от държавното обвинение.
 
Журналистът вече е изведен от реанимацията на Военномедицинска академия, където бе приет за лечение, и състоянието му е стабилно.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини