Антон от ПМГ с номинация за "Джон Атанасов"

За втори път ще бъде връчена грамота "Джон Атанасов - за ученици" за високи постижения в областта на информатиката и информационните технологии. Тази година за наша гордост номинация за високото отличие получи и Антон Анастасов от ПМГ. 

Все още не е  известен броят на номинираните ученици, нито на номинираните млади учени, но всичко вероятно много скоро ще бъде публикувано в сайта на Президентството. 

Наградата за постижения в развитието на информационното общество на името на известния учен от български произход Джон Атанасов е учредена от президента Първанов през 2003 г. Тя се присъжда всяка година на млад българин, който има значим принос за развитието на компютърните и информационните технологии и информационното общество в България.

Номинациите се правят за реализирани значими технически постижения в областта на компютърните и информационни технологии, научен или приложен принос в развитието на компютърните и информационните технологии в световен мащаб, за стопанска или социална значимост за България. Номинираните трябва да бъдат български граждани и да са на възраст до 35 години.

Наградата "Джон Атанасов" се присъжда от Комитет по номинациите. Негови постоянни членове са изтъкнати български учени и специалисти в областта на компютърните и информационни технологии. Решенията се вземат с явно гласуване и мнозинство от 50% плюс един от присъстващите.

Наградата е статуетка с лика на Джон Атанасов и почетна грамота, които могат да се придружават и от парична награда.  Президентът Георги Първанов ще връчи на 5 октомври наградата "Джон Атанасов" за 2009 г. на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини