Евгения Банева: Постоянно се чувствам бедна

Една от най-богатите бизнесдами у нас - Евгения Банева, заяви по Нова телевизия, че се чувства бедна. Но не толкова в личен план, колкото като отражение върху бизнеса на семейството й.

„Постоянно се чувствам бедна. Във всяка една минута. Защото смятам, че бизнесът, който управляваме в България, не отговаря като изражение нито на Българската фондова борса, нито като възможност за инвестиране”, заяви съпругата на бизнесмена Николай Банев - мажоритарен собственик в АКБ ФОРЕС.
Тя твърди, че се е наложило да се откажа от много илюзии, свързани със семейния бизнес.

Правителството прие управлението в минирано поле, смята Банева. Нещата, според нея, са заложени в този 21-годишен преход. За намерението на финансовия министър Симеон Дянков да удари богатите с по-високи налози за скъпите автомобили, коментарът й бе: "Данък "Лукс" ми е смешен, ще съберат повече пари, ако наложат данък за старите коли".

Банева не се замисля, когато си купува чанта или друг скъп аксесоар, повече я занимават нещата, които не може да си позволи. По цял свят се прави разлика между личното и фирменото богатство, обясни тя. Нейната гордост е, че в кризата са успели да запазят близо 60% от работните места във фирмите си. А недоволството й - че правителството не обича да си говори с бизнеса.
"Не са ме питали какво мисля за туристическата индустрия, за химическата промишленост, където имаме фирми", посочи Банева.

Тя е изпълнителен директор на девненското дружество "Полимери" АД. Напоследък заводът за производство на химически продукти има големи проблеми, като беше съобщено, че ще спре работа до лятото и ще започне работа след началото на юни.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини