БГ телевизия стартира месец на голото тяло

От тази есен първата българска телевизия за изкуство и туризъм tvart (която се излъчва и в интернет на адрес www.tvart.info) представя програмата си в тематични месеци – голото тяло, златото, морето...

Октомври е месецът, посветен на вечното вдъхновение в изкуството - голото тяло: картини, фотографии, скулптури, плакати, колажи, инсталации и арт видео.

Освен творбите на световно известни творци, изложени в най-големите европейски галерии, уникалната медия tvart ще ни запознае и с работата на български художници и фотографи.

Телевизията на Стилиян Иванов ще даде още една привилегия на своите зрители - възможност да надникнат в най-съкровеното място за всеки творец  – ателието му.  Ще станем съпричастни на създаването на творбите.

Срещите с изкуството започват с един от водещите фотографи в България – Стефан Стоянович. Той има зад гърба си над 3000 заснети арт сесии както на модели, така и на известни български личности.

Операторът Мирослав Евдосиев и екипи на tvart приключват снимки в Гърция. Особен акцент в работата им са манастирите в Метеора.

Предстоящата дестинация на телевизионния екип е Варна. В морския град те ще реализират поредица от репортажи за филмовия фестивал „Златна роза 2010”, който ще се проведе  от 2 – ри до 9 – ти октомври и чийто медиен партньор са.

tvart е медиен партньор и на още един арт-фестивал - „Международен фестивал на стъклото, София 2010”. Инициативата е първата по рода си и се опитва да възроди малко познатия жанр у нас – работата с художествено стъкло.

През целия месец в програмата на tvart ще присъстват актуални репортажи от деня, свързани с културния живот. Всяка неделя очаквайте обзор на най-големите културни събития от седмицата.

Любителите на изкуството могат ежедневно да се информират за най-големите световни форуми чрез новата рубрика „Арт сафари“.

tvart може да гледате в цяла България, чрез мрежата на кабелните оператори, както и онлайн в на адрес www.tvart.info.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини