Джон Лоутън стана кръстник на родопско агне

Дож Лоутън стана кръстник на родопско агне

Екс вокалистът на „Юрая хийп” и страстен поклонник на България и Родопите стана кръстник на новородено агне в чепеларското село Орехово.

Снежнобялото четириного от стадото с 500 овце на Милен Кехайов, стана Джон  Лоутън-младши и „ще доживее дълбоки старини”, зарече се кметът на Чепеларе Георги Попов.

„Когато  пухкавия малък  Джон стане овен, от него ще селектираме специална порода”, допълни не на шега Попов. През последните пет дни родопският градоначалник  беше домакин на рок динозавъра, който в Чепеларе снима 15-я си филм от поредицата „Джон разказва за България”.

От близо 50 снимачни часа, Лоутън ще режисира 30 минутна лента, която ще разкаже на света за зимните хубости на родния град на Катя Дафовска. Лоутън е режисьор, сценарист и разказвач във филмите, представящи България. Зад кадър той разказва и най-драматичната от историите си- за Родопите и миналото на местните хора, „които от сутрин до вечер ме карат да съм много широко усмихнат, толкова са ведри и гостоприемни са”, споделя певецът. Той обаче не откри дума за да опише чувствата си, когато застанал под каменния свод на природния феномен ”Чудните мостове”.

„Слизахме с моя гид Костадин Глушков, подпирахме се като две старчета по стръмната заледена пътека и не знаех къде съм.”

„Кой всъщност съм аз беше единствената мисъл, която достигна до мен, когато пък стоях почти на 2 хиляди метра височина на връх Мечи чал над Чепеларе”, сподели вокалистът-разказвач, който твърди, че тук е хапнал най-вкусния пататник до сега.

В спортния център „Чепеларе” той стрелял отлично с пушката на Дафовска, но помолил олимпийската ни шампионка за уроци по ски.

През май легендата от рок сцената на близкото минало ще се включи с концерт в майските културни празници на Чепеларе, когато ще снима и лятната част от документалната лента за родопския град.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини