Поли в затвор и сред огньове на сцената на Евровизия

Поли Генова влезе зад решетките заради "Евровизия". За щастие това е само част от хореографията на българската представителка на конкурса за песен и тя не е престъпвала закона. Нестандартното хрумване е на австрийския хореограф Марвин Дайтман. Той е работил с Наташа Бедингфийлд, Сара Конър, Хавиер Найдо и се грижи за танците в австрийския, немския и швейцарския "Мюзик Айдъл", предаде АСН.

"След като Поли пя на гръцкия финал, заминахме направо за Виена, за да работим по английския вариант на "На инат". Имахме само 4 дни, когато от Дюселдорф се обадиха и поискаха видео с идеите за хореографията на парчето", разказва Борис Миланов от "Симфоникс", автор на парчето. Започнали да търсят човек, който да се заеме бързо с тази задача, и за късмет най-добрият професионалист в Австрия бил свободен и на тяхно разположение. "Веднага се съгласи и тръгнаха с Поли към България. Той има доста опит в подготвянето на изпълнители за "Евровизия", допълва Борис.

За да направи сценичното представяне на Генова, Марвин имал по-малко от три дни. "Но се справихме перфектно. Когато отидохме да занесем документите с описанието на хореографията в Дюселдорф, се оказа, че в сравнение с другите конкуренти сме с едно от най-подробните и уникални предложения по темата, събрани в най-дебелата папка", хвали се Миланов.

Той разкри, че основният акцент ще е светлинното шоу. Поли ще се появи зад решетка от светлина, сякаш е в затвор, което е съчетано със заряда и посланието на "На инат". На сцената ще избухват и огньове, но няма да прекаляват с пищността на визията.

Както вече стана ясно, Генова ще представи песента си само на български. Опитите да запишат английски вариант се оказали неуспешни. "Просто посланието се губи", категоричен е Миланов. Въпреки че парчето е замислено първоначално само на английски, а текстът трябвало да разказва за момиче, което обвинява гаджето си, че я е зарязал. "Просто не се получи. И на Поли не й пасна. И една вечер седнах и на шега надрасках някакъв текст. Оказа се перфектен", смее се авторът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини