Почти невидимият Smart Fortwo ED

Електромобилът Smart Fortwo ED се сдоби с необичайна реклама. Тя може да бъде видяна изцяло само под определен ъгъл.  „Невидимото” творение е забелязано от I Believe in Advertising.

Слоганът на кампанията на електрическия мъник е „Почти невидим за околната среда”  ("Almost invisible to the environment"), което трябва да изтъкне екологичните преимущества на новата кола. В съответствие с идеята и визуалната реклама е почти невидима върху оградите из германските градове. Все пак е ясно забележима по определен ъгъл.

Изображение, видимо само от определена точка има голямо въздействие. Силата на такова едно послание е използвана от Amnesty International  в една съвсем различна кампания. "Правейки невидимото видимо” ("Making the invisible visible") била в подкрепа на американеца Трой Дейвис, осъден на смърт за убийство на полицай. Целта на кампанията на Amnesty International била да се отмени смъртната присъда на Дейвис, вината на който така и не била доказана в съда, според правозащитниците.

Що се отнася до почти невидимия електромобил на Daimler – през 2007 излезе първият Smart Fortwo за корпоративни клиенти. За масовия потребител Smart Fortwo ще стане достъпен през 2012 г. Smart Fortwo Electric Drive ще струва около 45 хил. USD.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини