Сребро за момчетата от ОД МВР в Смолян на национален преглед

Отборите на ОД МВР – Смолян заеха две втори места на Републиканския преглед по полицейска лична защита и карате за служители на МВР, който се проведе от 10 до 12 октомври в Смолян. Организатори на надпреварата бяха Спортна асоциация на МВР, ОД МВР – Смолян и Спортен клуб “166” – Смолян.

Първото място състезанието за полицейска лична защита и отборното класиране по карате спечели Академията на МВР.

Третото място за лична защита си поделиха областните дирекции на Пловдив и Търговище, а бронза за карате остана за отборите на морските дирекции във Варна и Бургас.

Дисциплината за лична защита включва демонстрация на реални техники за защита  от полицейската практика, с използване на полицейска палка, белезници и пистолет.

Дисциплината е приета в състезателната програма на Международната джу джицу федерация, Европейските и Световни полицейски и пожарникарски игри. Надпреварата за Карате се провежда отборно и индивидуално в отворена категория за жените и три категории за мъжете по правилника на Световната карате федерации.

В състезанията участваха над 100 състезатели от 23 дирекции на МВР, заели първите места на проведените през годината  6 зонални първенства в Бургас, Варна, В. Търново, Пазарджик и София.

Сред участниците имаше  национални състезатели по карате и джу джицу, завоювали голям брой международни призове.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини