Правителството пренасочи половин милион лева към депото в Смолян

С решение на Министерския съвет община Смолян ще получи 500 000лв. за Реконструкцията и модернизация та на Регионалното депо за Твърди битови отпадъци в местността Теклен дол край града. Министерството на околната среда и водите предлага да се използват неусвоените средства в размер на 2 480 000 лв. от екологичните обекти на община Асеновград и община Харманли за допълнително финансиране на други обекти, които имат готовност за усвояване на допълнителни средства.

Част от средствата, не са били усвоени от други общини, ще се пренасочват към Регионалното депо в Смолян, за което предстои втори етап на изграждане.

Във връзка с изпълнението на екологичните обекти е констатирано, че ще има не усвояване на предвидените средства за обектите „Регионален център за обезвреждане на битови отпадъци” за общини Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки - първа клетка” и „Сепарираща инсталация за битови отпадъци на Регионално депо за твърди битови отпадъци – Харманли”.

На двата обекта са проведени открити процедури по Закона за обществените поръчки, но все още не е започнало строителство поради обжалване на решенията за избор на изпълнител.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини