Скрита камера: Мним лекар предлага нерегламентирана процедура за увеличаване на бюста

Скрита камера на „Бодилник” показа оферта на д-р Илиев за нерегламентирана процедура за увеличаване на бюста чрез стволови клетки, масово предлагана от сайтове за колективно пазаруване. В предложението прецизно е описано поредното „чудо” на пластичната хирургия - "За целта се използват ваши собствени стволови клетки, извлечени от кръвта ви. Взимат се около 10 кубика кръв от вената и 10 кубика кръв от гръдната или седалищната кост, където костният мозък е особено богат на стволови клетки."

Репортерът на TV7 Ива Василева под прикритие се срещна със специалиста д-р Илия Илиев, който предлага тази манипулация в клиника "Швейцария". Д-р Илиев обясни пред скритата камера на „Бодилник”, че извлечените стволови клетки се активират с хиалуронов медиум, който той поръчва от Америка, след което се инжектира в млечните жлези. Мнимият доктор предупреждава, че има възможност т.нар. процедура да не е успешна при наследствено обременени от ракови или други автоимунни заболявания. Желаната доза сексапил и самочувствие може да получите само за един час без опасност от усложнения, освен алергична реакция към хиалурон. Тест обаче не се прави, защото доктор Илиев зявява пред скритата камера, че е виждал само един единствен случай на алергична реакция от хиалурон.

В студиото на „Бодилник” пластичният хирург Ильо Стоянов алармира пред водещата Инна Пелева, че в България има още петнайсетина човека, които практикуват пластична и естетична хирургия, без да имат дипломи за тази дейност, сред които е и д-р Илиев. Специалистът в областта на стволовите клетки д-р Страхил Ефремов беше категоричен, че такъв метод няма описан в световната литература. "Има такъв протокол, но той е коренно по-различен от това, което се говори тук," категоричен беше д-р Ефремов.

Екипът на TV7 сигнализира здравното министерство, откъдето Лучия Добрева, експерт в дирекция Медицинска дейност, информира, че процедурата е нерегламентирана и доктор Илиев няма право да я прилага. „Вчера сме провелири в регионалната здравна инспекция, откъдето ни отговориха, че на този адрес няма такова лечебно заведение, този доктор не е подавал документи за издаване на някаква регистрация. В здравното министерство също няма постъпили документи,” сподели в телефонно интервю в „Бодилник” г-жа Добрева.

Опитът да извадим истината наяве пред камера беше осуетен от мистериозното изчезване на екипа на клиниката. При опит за контакт с телефонния номер в Швейцария отговори телефонен секретар. В кабинета на доктор Илиев, където се проведе първата среща, също нямаше никого.

Броят на закупените ваучери расте стремително. Дали подлъгалите се пациенти ще си върнат парите, все още никой не може да каже категорично.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини