Евтини телевизори ще спасяват пазара

Много производители започнаха да пускат телевизори от най-ниския ценови клас, за да стимулират търсенето и увеличат продажбите. Пазарът на течнокристални ТВ е отчайвайщо слаб през настоящата година, което принуди играчите в сектора да заложат на модели с ниски цени, пише TechNews, позовавайки се на digitimes.com.

Според източници от далекоизточната индустрия, 3D телевизорите ще останат ключова тенденция във високия клас, докато при бюджетните модели пазарът ще се движи от ниски цени и модели със светодиодната подсветка (LED).

За да намалят себестойността на продуктите, производителите на телевизори ще прибегнат до намаляване на максималната яркост на екраните чрез редуциране на броя светодиодни чипове в модулите за подсветка. Подобен ход ще сведе до минимум ценовата разлика между LED и CCFL моделите, която в момента е около 10 долара при 32-инчовите модели и позволява на компаниите активно да развиват линията светодиодни модели.

Според пазарните проучвания, делът на LED телевизорите ще нарасне от 41% сега до 65% през следващата година. Пол Пенг, вицепрезидент на AUO, твърди, че много потребители искат телевизори с по-добри характеристики, без да плащат повече за това. Ето защо няма смисъл от пускане на високотехнологични LED модели и скъпи 3D телевизори, смята той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини