Nokia: На младежите им омръзна iPhone, а Android им е сложен

Nokia обяви, че на днешните младежи им е омръзнал iPhone, докато пък Android им е прекалено сложен. Тезата е на директора на компанията, отговарящ за портфолиото, продуктовия мениджмънт и продажбите Нилс Мунксгаард. В интервю за интернет сайта Pocket-lint той заяви:

"Това, което наблюдаваме е, че на младежите им писна от iPhone-и. Всеки вече има iPhone. Също така много от тях не са доволни от сложността на Android и липсата на сигурност, която съпътства платформата."

Според Мунксгаард хората, които искат да са напред с технологиите и да разполагат с нещо ново, се обръщат към платформата на Windows Phone. Това обаче не гарантира, че устройствата с тази операционна система веднага ще грабнат вниманието на потребителите.

"Пазарът е пренаситен с еднакви по външен вид продукти, което обърква клиентите. Ние ще се опитаме да представим телефони и услуги, които да са различни от тези на конкуренцията", допълни Мунксгаард.

Подобна концепция седи зад новия смартфон на Nokia Lumia 800. Той разполага с различен дизайн и външен вид от черно-бяло-сивите продукти на конкуренцията. Устройството ще разполага с безплатни услуги за навигация и за слушане на музика онлайн, което допълнително може да го отличи от тълпата. Все още обаче новите смартфони на компанията с Windows Phone Mango не са пуснати масово на световния пазар и е трудно да се прави оценка дали презумцията на Мунксгаард е правилна или не.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини