Общо 71 са жертвите на студа в Източна Европа

Ниските температури в Централна Европа взеха пет нови жертви в Полша, една в Чехия и една в Словакия, съобщават днес местните власти, цитирани от Франс прес.

Температурите паднаха до минус 30 градуса, а четирима мъже на възраст между 29 и 61 години и 83-годишна жена починаха през последните 24 часа в източната част на страната, съобщи полицията. Жената, която живеела сама, била открита на около километър от дома си в района на Люблин, уточнява полицията. 27 души са се натровили с въглероден оксид през последните 24 часа заради лошо функциониране на уреди за отопление, които са на въглища. Починали са двама души.

20 души, предимно бездомни, починаха в Полша от началото на студената вълна в петък, а от ноември студът взе общо 58 жертви, уточнява полицията. Полският министър на труда и социалната политика Владислав Кошиняк-Камиш призова днес за солидарност с хората, които се нуждаят от помощ през този труден период.

47-годишен бездомник почина снощи в източния чешки град Карвина. В Словакия студът взе втората си жертва за тази година. Според метеорологичните прогнози ниските температури в региона ще се задържат и през следващите дни.

Общо 71 души са жертвите на студа досега в Източна Европа, съобщава Асошиейтед прес. Температурите в някои райони паднаха до минус 30 градуса, което предизвика спиране на тока, хаос в движението по пътищата и затваряне на училища и детски градини.

Украйна съобщи за 43 смъртни случаи. Министерството на извънредните ситуации съобщи днес, че 28 души са починали от студ по улиците, осем са починали в болници и седем в домовете си. Над 720 други са хоспитализирани с хипотермия и измръзвания. Жертвите на студа в Казахстан се увеличиха след като още няколко души починаха, съобщава ИТАР-ТАСС. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини