Главен пожарникар Юлия Таипова от Смолян е „Пожарникар на годината” в раздел „Превенция”

Главен пожарникар Юлия Благоева Таипова е победител в раздел „Превенция”. Той е за служители, осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях, подраздел за държавни служители със средно образование - категория „Д” и „Е”

Таипова е младши инструктор в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” към РСПБЗН - Смолян при ОУПБЗН – Смолян, категория Д.                                                                              

Неин подгласник е Главен пожарникар Любен Красимиров Казаков – младши инструктор в „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”  към РСПБЗН - Никопол при ОУПБЗН - Плевен, категория Д.

Отличените са наградени с “Обявяване на благодарност” от Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Победителите и техните подгласници са определени със заповед на директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР главен комисар Николай Николов за 2011г. в четирите раздела  на  ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”.

Главен пожарникар Юлия Таипова осъществява контрол на 427 обекта в община Смолян – основно туристически, административни, производствени и търговски.

През изминалата  2011г. Юлия Таипова е извършила 407 контролни и 114 тематични проверки, взела е участие и в 10 комплексни проверки, връчила е 41 акта за установени нарушения и 69 разпореждания, провела е 270 инструктажа, при които са инструктирани 790 души.

За 2011год. в обслужвания от младши инструктор Юлия Таипова район, е възникнал само един пожар  в обект, в който се осъществява държавен противопожарен контрол. Причината за възникване на пожара е небрежност при използване на отоплителен уред. На виновното лице е съставен акт за административно нарушение.

През миналата година тя е изнесла 49 лекции в училища и детски градини, изготвила е и участвала допълнително в два проекта за работа с деца.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини