В понеделник не търсете кмета- ученици ще управляват Смолян

 Община Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден” на 19 март. Ученици от клуб „Junior Creations” към Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс”, ще преживеят един реален работен ден в ролята на  управници на общинската администрация.

В понеделник, от 9ч.  до 13 ч., тийнейджърите ще заемат ключовите постове на  кмет, заместник- кмет, секретар, директори на дирекции и др. и ще поемат ръководството на  Община Смолян.

След края на „работния ден”, младежите ще трябва да се сблъскат и с още една дейност на управляващите- среща с медиите и отчет за работата им.

В 14 часа те ще участват в брифинг, за да „докладват” как са ръководили общинската администрация.

Идеята е да  споделят не само свършената работа, но и преживените емоции, свързани със сблъсъка с властта. Младежите ще споделят усещането да ръководиш, макар и за ден, живота на десетки хиляди, когато си на пост в местната управа.

Инициативата, „Мениджър за един ден”, се организира за единадесета поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България” под патронажа на Министъра на финансите на Република България.

Мисията на „Джуниър Ачийвмънт България” е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни, и социално отговорни бизнес лидери.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини